25 Haziran 2015 Perşembe

Ölmek İçin 13 Sebep - Duman ve Kemiğin Kızı ~Kitap Yorumları


Merhabaa. ^^ Nasılsınız görüşmeyeli? *-*
Ben kitapları uzun uzun yorumlamayı sevmediğimi fark ettim millet, kısa ve öz olması daha güzel geliyor bana. (Beceremiyor, bahane üretiyor, ehühühü. *Şaka şaka.) O yüzden tek postta tek kitap yorumlamak istemedim bu defa ve iki kitabı bi arada yazdım. ^^


Yetenekli bir yazardan çarpıcı ve büyüleyici bir roman."
- Kirkus-
Geleceği stop tuşu ile durduramazsınız.
Geçmişi geri saramazsınız.
Sırrı öğrenmenin tek yolu
... play'e basmak.
Hannah Baker ölmeden önce birkaç kaset doldurmuştu. İntiharının nedeni olarak gördüğü kişilerin adları bu kasetlerde gizliydi. ClayJensen, Hannah'nın doldurduğu kasetlerle ilgili hiçbir şeye karışmak istemiyordu. Hannah ölmüştü. Sırları da onunla birlikte gömülmeliydi. Ancak Hannah'nın sesi, Clay'e kasetlerde onun da adının geçtiğini söyledi. Clay gece boyunca kasetleri dinledi. ... Öğrendiği şey, hayatını sonsuza dek değiştirecekti. ClayJensen'ın ilk aşkının son sözleri.
(Tanıtım Bülteninden)


Sayfa Sayısı: 312Baskı Yılı: 2014Dili: TürkçeYayınevi: Artemis Yayınları

Bazı insanlar vardır, karşısındaki insanın ne kadar hassas olabileceğini göremeyen. Ya da görmek istemeyen... Bir de görse de umursamayanlar var. Bu üç insan tipinin, patavatsızlıkla harmanlandığını düşünün. Belki kötü bir niyeti yoktur karşısındakiyle konuşurken. Sadece hatasını yüzüne vurur işte. Belki düzeltsin diye, belki karşısındaki o hatasıyla kendisini sinirlendirdiği için... Belki, belki, belki... Bu belkiler çoğalabilir. Ama karşısındaki insanın bir sınırı varsa ve o sınırı aşan senin sözlerin olursa işte o zaman yaptığın hatanın önüne geçemeyebilirsin.

Hannah Bakker, bıraktığı kasetlerde neden intihar ettiğini anlatıyor. Ve biz o kasetleri okurken, bir şeyi fark ediyoruz. Bazı şeyler geriye alınamayabilir. Bu, aslında bilmemiz gereken bir şey değil mi? Ama zamanla kendimizi körleştiriyoruz, at gözlüğümüzü çekiyoruz gözlerimize ve hatalar yapıyoruz. Eh, herkes hata yapar. Doğru. 
Ama bu kitap bana kendime çeki düzen vermem için bir şanstı. 
Patavatsız olabilirim ama bu düzeltilemeyecek bir şey değil.
Normalde okuduğum kitapların bana pek bir şey kattığını söyleyemem, eğlenmek için okuyorum çoğunlukla zaten, dünyanın gerçeklerinden kaçıp bir süre başka bir hayata sığınmak için.
Bu kitap benim hem sığınağım, hemde dünyevi nasihatim oldu.
Küçük hatalarım için büyük ders.

Ben kitabı okuyan o patavatsız kategorisindeki bir insan olarak, kendi hatalarımı farklı bir biçimde de olsa gördüm ve kitap beni olduğundan çok fazla etkiledi.

Aynı zamanda ben kitabı okuyan o hassas ruhlu kategorisindeki insanım da. Ve kitap beni üç kat fazla etkiledi. 

Yazar harikaydı. Kitabı kesinlikle okumalısınız. 

Karamsar mı yazdım? :D ^^

Bir zamanlar şeytanın ininde, yerde tüylerle oynayan masum bir kızdı.O, artık masum değil...
Zuzana defteri alırken, arkadaşları Pavel ve Dina, kızın omzunun üzerinden çizimlere bakmak için uzandı. Karou'nun çizim defteri okulda bir efsaneye dönüşmüştü ve elden ele dolaşan defterdeki yeni çizimler her gün hayranlıkla incelenirdi. Bu defter -hayatı boyunca çiziktirdiği doksan ikinci defter- lastik bantlarla sarılıydı ve Zuzana bunları koparırcasına çıkardığı anda defter açılıverdi. Defterin her bir sayfası tutkal ve boyayla öylesine şişmişti ki cildi her an dağılabilirdi. Defter bir yelpaze gibi açılırken Karou'nun özgün karakterleri sayfalar üzerinde harika ve fazlasıyla tuhaf çizgileriyle dalgalandı. Ama kimse bu karakterlerin gerçek olduğunu tahmin bile edemezdi.


Sayfa Sayısı: 444Baskı Yılı: 2013Dili: TürkçeYayınevi: Artemis Yayınları


İki iyi kitap arka arkaya okunmamalı. 

Ölmek İçin 13 Sebep bitti. Ben okumada sorun yaşamaya başladım. Dedim ki kendime, belki herkesin beğendiği bu kitap beni açar, böylece okuma sorunum da düzelir. Sonra grip oldum. 
Hem hastayım, hem okumakta zorlanıyorum. Kitabı kesinlikle heder ettim.

Duman ve Kemiğin kızı fantastik bir kitap olduğundan mı beni Ölmek İçin 13 Sebep'ten sonra açmadı bilmiyorum ama gerçekten herkesin ayıla bayıla okuduğu bu kitabı ben o kadar da sevemedim. 
Belki de beklentimi aşırı yüksek tuttuğumdandır kim bilebilir.

Kitaba kötü demiyorum, kurgu cidden güzel ama beklediğim gibi değildi diyorum yalnızca.

Fantastik severler bu kitabı da sevecektir. ^^

4 yorum:

  1. Duman ve Kemiğin Kızı gerçekten çok iyi bir kitap bence fakat ben de ikinci kitabını bir türlü okuyamadım,başlıyorum başlıyorum sürekli bırakıyorum niyeyse :D Ölmek İçin 13 Sebep'i de ne kadar merak etsem de bir türlü okuyamadım,umarım kısa sürede okuma şansı yakalarım :D Bu arada seni mimledim,bakarsan sevinirim ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2015/06/mim-konu-kitap-m-bana-bunlarla-gelin.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumalısın kesinlikle. ^^ Ve teşekkür ederim en kısa zamanda yapacağım. ^^

      Sil
  2. Ölmek için 13 sebep beni çok sarmıştı hatta okuduktan sonra Jay Asher'in başka bir kitabını almış ama o kadar sıkılmıştım ki belki de uzun zamandır ilk defa bir kitabı yarım bırakmıştım. Kitap paylaşımları için teşekkür.

    YanıtlaSil
  3. İlk defa duyduğum kitap Not alayım okunucaklar listesinde olmalı sanırım. Emeklerinize sağlık... Güzel anlatım için..

    YanıtlaSil