10 Kasım 2014 Pazartesi

MAKK On Küçük Nefes ~Kitap Yorumu MAKK



Sadece nefes al Kacey.On küçük nefes. İçinde Tut.Hisset.Sev.Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını,erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu. Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey,geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie,hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi.İlk başlarda,geçim sıkıntısı çektikleri hâlde,Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu.Tek istisna, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı.
Sayfa Sayısı: 290Baskı Yılı: 2014Dili: TürkçeYayınevi: Hyperion Kitap


Dağılmış bir genç kız, yeni bir hayata başlamak adına kız kardeşiyle beraber taşınır. Ve hayatı yavaş yavaş değişmeye başlar.
Ana karakterimiz Kacey'nin hal hareketleri bir tek bana mı sinir bozucu geldi bilemiyorum... Ama Kacey'nin yaşadığı ağır şeyler, kızın karakterini göz ardı etmeme neden oldu. Size daha önce de bahsetmiştim. Kitaplarda bulunan çoğu kadın karakteri sevemiyorum. Kacey o kategoriye girecekti ama yaşadıklarından dolayı kıl payı kurtardı diyeyim. Ama yine de sinir olduğum bir durum vardı. Kendini karanlığına öylesine bağlamış ki, çıkmak için çabalamıyor.

Kız kardeşi sevilesi, tatlı bir karakterdi.

Kitapta, Kacey'nin iç düşünceleri o kadar hoşuma gitti ki. Trent'ten uzak durmaya çalışırken kendisiyle çelişmesi, bunun esprili bir dille yazılmış olması çok hoştu. Bazı yerlerde iyi sırıttım.
Çoğu kitapta erkek, kızın peşinde koşar fakat burada kızımız kendine hakim olamıyordu, kıvranması hoşuma gitti.
Genelde okuduğum kitaplarda erkek karakterleri severim ama Trent normaldi benim için. Ne mükemmeldi ne çekici.

Kitap tam tahmin ettiğim gibi bitti. Gerçekten beklediğim şey çıktı, beni şaşırtmadı. Konuların bitmesinden mi yoksa bu tip kitapların sürekli kendisini yinelemesinden mi... Yoksa benim öngörüm mü yüksek o kadarını bilemiyorum. Ama sonunu tahmin etsem bile kendisini okuttu.



Çekilişimize katılmayı unutmayın. ^^

1 yorum:

  1. Zaman geçirmek için okunabilecek tatlı bir kitaba benziyor gerçekten de-gerçi ben daha okumadan kıza hafiften sinir oldum ya neyse-:))
    blogumda ödülün var,zamanın olduğunda beklerim:))

    YanıtlaSil