17 Ekim 2014 Cuma

Sadece Seni Sevdiğimi Söylemek İçin Aramıştım ~Kitap Yorumu


"Öpmeye doyamayacağım bir kadınla karşılaşmadım."
Su, tez konusu olarak bir telekız olmayı seçti; tanımadığı erkeklerle 6 ay boyunca telefonla konuştu, onların dertlerini dinledi, yol gösterdi, fantezileriyle onları mutlu etti. Konuştuğu erkeklerin kimisi kendine çok güvenliydi. Ama içlerinden birisi (Mert), hiç konuşmuyor sadece Su'nun sesini dinliyordu…Birkaç konuşmadan sonra; Mert utangaçlığını yavaş yavaş üstünden atmaya başladı, kendinden bahsediyordu; Su ise kuralları gereği kendisi ve hayatı hakkında hiçbir ipucu vermiyor; tıpkı bir telekız gibi davranıyordu…Gün geçtikçe Mert, hiç görmediği bu genç kadına tutkuyla bağlandı. Onu görmek, ellerini tutmak, teninde ellerini dolaştırmak, kokusunu hissetmek istiyordu… Ama Su, sadece bir oyunun içindeydi; bu gerçek değildi…Mert'in son sözü ise şuydu: SADECE SENİ SEVDİĞİMİ SÖYLEMEK İÇİN ARAMIŞTIM…O günden sonra, Su'ya artık ulaşamaz oldu…Peki ya kader onlara bir şans daha verse, bu kez sesleri değil; gözleri buluşsa, birbirlerini tanırlar mıydı?
"Aynı gökyüzünü paylaşmadığımızı biliyorsun değil mi?""Sana kendi gökyüzümü göstermeyi isterdim."




Ve bugün kitabı bitirdim. Sonunda diyorum çünkü üniversite başladı, malum alışma evrem. Bu yüzden de kendime zaman ayıramadım. Boş zamanlarımda bolca uyudum yani. 

Kitapta, tez için telekızlık yapan kızımız, konuştuğu çoğu adamdan farklı birine denk gelir. Ve bu adam ilgisini çeker. Diğerlerinin aksine zamanla bu adama daha çok ilgi duymaya başlar ve bu onu korkutur. Sonrasındaysa olanlar olur.

Spoiler vermek istemiyorum. Sude ve arkadaşlarının birbirlerine olan tutumu, o grubun atışmalı konuşmaları hoştu. Ben en çok Batu ve Miray'ı sevdim. Kaan ve Ceylin'dense hiç hoşlanmadım. Bir ara Deniz adındaki karakterimiz anlayamadığım sebeplerden gitti ve yerini Miray doldurdu. Ben mi olayı kaçırdım yoksa gerçekten olay örgüsünde mi öyleydi bilmiyorum. Malum doğru dürüst okuyamıyorum.

Kitabın telefonda geçen kısımları bana daha güzel geldi. Sonraki kısımlar daha sıradandı sanki. Hani arka kapağı okuyunca konu güzel, özgün fakat tamamını okuyunca Türk dizisi izler gibiydi. Dizi kıvamındaki kitapları seviyorsanız  öneririm. ^^



4 yorum:

  1. Sana Dart Ödülü verdim,bakarsan sevinirim ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com/2014/10/dart-odulu-aldm-d.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun ne olduğuna dair bir fikrim yok maalesef henüz ama sayende öğreneceğim şimdi. :D Çoook teşekkür ederim. ^^

      Sil
  2. Merhaba, yorumunuzu yeni gördüm. Acemilik kitabım, il göz ağrım birçok eksikli olsa da bitirmenize sevindim :) Yorumunuz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıl olmuş 2019, ben tüm yorumları yeni yayınlayabiliyorum. Gecikmeli yanıt için üzgünüm. Çok normaldir, ben kitap yazmadım, yazacak birikimi de edindiğimi düşünmüyorum, buna rağmen dönüp blog yazılarıma baktığımda bile hep bir eksik görüyorum. ^^ Umarım her yeni kitapta daha da çok şey katabilirsiniz kendinize de bizlere de. Umarım hepimiz geriye dönüp baktığımızda kendimize bir şeyler katabildiğimizi görebiliriz. ^^

      Sil